Sladké snídaně se v posledních letech těší čím dál větší popularitě a právě tato skutečnost hraje do karet tolik nenáviděné kaši. Zapomeňte ovšem na tu z krupice, snídaňovým kaším vévodí oves. Ovesné kaše sice můžete koupit jako polotovar, zalít vodou a do minuty mít snídani na stole, ale proč to nezkusit zdravě a hlavně levněji? Přitom domácí ovesná kaše potřebuje jen o několik minut více.
Instantní ovesnou kaši připravíte za několik málo minut, ovšem pokud vám alespoň trochu záleží na tom, co konzumujete, instantním polotovarům se raději vyhněte. Vyšetřete si ráno o několik minut navíc a připravte si ovesnou kaši z opravdových vloček a mléka, uvidíte, že se s tou z pytlíku nedá srovnávat. Vločky stačí povařit v mléku, dokud nezměknou a nezahustí celou směs a máte hotovo. Kaši můžete i rozmixovat a pochutnat si na krémové konzistenci. Čím ale hotovou kaši dochutit krom běžného bílého cukru?
Arašídové máslo
Arašídové máslo se v posledních letech těší velké oblibě, stejně jako ovesná kaše. Možná právě proto se tyto dvě neotřelé kombinace spojily a vznikl tak vynikající snídaňový pokrm. Arašídové máslo kaši skvěle dochutí a navíc snídani obohatí o zdravé tuky, které tělo zasytí na delší dobu. Pokud patříte mezi naprosté zavisláky, můžete si arašídové máslo vyrobit i doma. Stačit vám k tomu budou nesolené arašídy a trocha oleje.
Čokoláda
Vysokoprocentní čokoláda dokáže pěkně potrápit naše chuťové pohárky, proč si jí tedy nedopřát v ovesné kaši, kde spolehlivě nahradí bílý cukr? Stačí kostička nebo dvě a ovesné kaši propůjčí úplně jinou chuť.
Sušené datle
Pokud jste měli možnost někdy ochutnat sušené datle, jistě vás překvapila jejich sladká chuť. Proč je tedy nevyužít právě k doslazení oblíbené ovesné kaše? Můžete datle koupit https://www.nakliceno.cz/susene-datle/ v supermarketech nebo ve specializovaných obchodech se zdravou výživou. Několik sušených datlí nakrájejte na drobné kousky a přidejte je ještě do horké kaše. Dobrota!